دولت و زیربنا
تها، استراتژیها و برنامههای دولت اثر مهمی بر بهرهوری سازمانها از راههای زیر میگذارند: عملکرد و کارایی دستگاههای دولتی، مقررات دولتی نظیر تهای کنترل قیمت، ملیات و مزد و حقوق، حمل و نقل و ارتباطات، انرژی، اقدامات مالی و بانکی، کنترل ارزی، مقررات محیط زیست؛ اعطای کمک و سوبسید و…. بسیاری از تغییرات ساختاری که بر بهرهوری تأثیر میگذارد ناشی از وضع قوانین و مقررات و عملکرد نهادهای دولتی است(خاکی، 1386، ص 51).
2-2-13 عوامل درون سازمانی اصلی مؤثر بر بهرهوری
2-2-13-1 تجزیه و تحلیل مشاغل سازمان
اساسیترین اقدام برای افزایش بهرهوری فردی و شغلی کارکنان یک سازمان، تجزیه و تحلیل علمی مشاغل آن سازمان است. به فنون مربوط به جمعآوری و ارایة اطلاعات لازم در زمینة جنبههای گوناگون یک شغل و تعیین وظایف گوناگون متصدی شغل و ویژگیهای شخصیتی (شناختی، هیجانی و حرکتی) لازم برای انجام آن وظایف، تجزیه و تحلیل شغل گفته میشود با استفاده از نتایج مربوط به تجزیه و تحلیل مشاغل یک سازمان میتوان آزمونهای استخدامی را تهیه کرد، انتخاب و گزنیش کارکنان را به شیوة علمی انجام داد، دورههای آموزشی اثربخش را تشکیل داد، ارزیابی عملکرد شغلی کارکنان را به درستی انجام داد (ساعتچی،1374، ص80).
2-2-13-2 انتخاب علمی کارکنان مورد نیاز
اگر خواهان انتخاب مناسبترین فرد برای تصدی یک شغل هستیم، لازم است براساس نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل شغل مورد نظر:
اطمینان حاصل کنیم که کلیه این اقدامات به وسیلة متخصصان و روانشناسان صنعتی – سازمانی و به ویژة به وسیله روانشناسان کارکنان[1] انجام گرفته است (ساعتچی،1374، ص90)
2-2-13-3 طراحی و اجرای دورههای آموزشی اثربخش
فرایند آموزش شامل همة کوششهایی است که در جهت رشد و بهبود عملکرد کارکنان یک سازمان در شغل کنونی خود یا در شغلی که در آینده به عهدة آنان گذاشته خواهد شد، صورت میپذیرد. برای ارزیابی میزان اثربخشی یک دورة آموزشی باید میزان پاسخگویی آن دوره را نسبت به نیازهای آموزشی شرکتکنندگان در آن دورة آموزشی خاص اندازهگیری کرد. بنابراین، طراحی و اجرای دورههای آموزشی کارکنان باید به گونهای انجام گیرد که: (1) در جهت هدفهای سازمان محل کار کارکنان باشد و (2) هدفهای مورد نظر و نیازهای آموزشی شرکت کنندگان را مَد نظر داشته باشد.
[1]– Personnel Psychologist
8 سؤال تحقیق
سوال اصلی این تحقیق عبارت است از :” عوامل تاثیرگذار بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریها کدامند و میزان تاثیر هر کدام چقدر است؟”
10 اهداف تحقیق
1-10-1 هدف اصلی
تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر بهره وری کارشناسان فنی دهیاریهای استان گیلان می باشد.
1-10-2 هدف فرعی
اولویت بندی عوامل شناسایی شده و ارائه مدل
درباره این سایت