فرضیه قیمت گذاری داراییها بر اساس انتظارات عقلایی یا REAP:
مدلهای انتظارات عقلایی برای قیمتگذاری داراییها نشان دادهاند که اختلاف نظرها نشات گرفته از اطلاعات محرمانه میباشد.
–فرضیه اختلاف عقیده DO:
هریس و راویو (1993) فرض کردند که مبادلهگران اطلاعات مشترکی به دستشان میرسد. اما مبادلهگران در تحلیل و تفسیر آنها تفاوت دارند و هر یک از مبادلهگران تحلیل خود را معتبر میپندارند. آنها بدین موضوع اشاره میکنند که مبادله گران اختلاف سلیقه دارند و فرض کردند که مبادلهگران در ابتدا اعتقادات مشترکی در مورد بازدهی یک دارایی خاص دارند، هنگامی که اطلاعات در مورد آن دارایی میآید هر کدام از مبادلهگران مدل خویش از ارتباط بین اخبار واصله و بازدهی دارایی را جهت بازنگری در اعتقادات خودش به کار میبرد.
هریس و راویو فرض کردند که دو نوع ریسک طبیعی وجود دارد و با توجه به این موضوع نیز دو دسته مبادلهگر وجود دارد. این دو دسته در اینکه آیا یک دسته اطلاعات قابل توجه هستند یا نه سازگاری دارند اما آنها در دامنه اهمیت اخبار اختلاف نظر دارند. وقتی که آنها اطلاعات قابل توجه دریافت میکنند، سفتهبازان در گروه حساس احتمال انتظار بازدهی بالا را افزایش (کاهش) میدهند. سفتهبازان در گروه غیر حساس اینگونه نیستند. در نتیجه وقتی که اثرات جمعی از اطلاعات گذشته قابل توجه باشد سفتهبازان حساس قیمت داراییها را بیشتر ارزیابی نموده و اما هنگامی که اثرات جمعی گذشته قابل توجه نباشد سفته بازان غیر حساس قیمت داراییها را بالا ارزیابی مینمایند. مبادله هنگامی رخ میدهد که اطلاعات جمعی از قابل توجه به غیر قابل توجه منتقل شود و برعکس. در نتیجه این دو محقق نتیجه میگیرند که قدر مطلق تغییر قیمت و حجم معاملات به طور مثبتی همبسته میباشند.
در این تحقیق محقق جهت انجام کار سه روش را پیشنهاد نموده:
زیودار روش دادههای روزانه را به دلایل ذیل بر دو روش دیگر ارجحیت داده است:
بررسی رابطه حجم معاملات، تغییر قیمت و بازده سهام از موضوعاتی است که از سال 1959 میلادی تاکنون مورد توجه محققان مالی و اقتصادی قرار داشته است. بورس اوراق بهادار تهران و بازار سرمایه در ایران بازار جوانی است، اما گاهی دیده شده که بسیاری از معاملهگران جزء در بازار سرمایه از حرکات حجم معاملات و یا تغییرات قیمت برای تصمیمات آنی و کوتاه مدت خود چشمپوشی نمیکنند و تغییرات قیمت و حجم معاملات را ناشی از اخبار و اطلاعاتی میدانند که ممکن است به گوش آنها نرسیده باشد.
هدف اصلی در این تحقیق بررسی رابطه حجم معاملات با قیمت و بازده سهام میباشد. در واقع در این تحقیق محتوای اطلاعاتی حجم معاملات در یک دوره 7 ساله از ابتدای سال 1384 تا انتهای سال 1390 مورد بررسی قرار داده تا از طریق بالاترین حجم معاملات غیر طبیعی به بازده غیرطبیعی سهام دست پیدا نمود در نتیجه راهکاری برای سرمایهگذاران ارائه کرد.
درباره این سایت